Novosti

31/08/2022

Kino u kvartu – završno putovanje filmova pulskim kvartovima

Ulazimo u završnu etapu putovanja filmova pulskim kvartovima. Posljednje tri ovosezonske projekcije održat će se s početkom u 20,30.  U četvrtak, 1. rujna u Mornaričkom parku, prikazat će se film Pjesma mora (T. Moore) o bratu i sestri koji odluče osloboditi vile iz čarolije, dok je 2. rujna na igralištu na Novoj Verudi Mama Muu se vraća kući (C. Ryltenius, T. Tivemark), o pustolovini Mame Muu koja zavidi rodi što je proputovala cijeli svijet. Program će 3. rujna zaključiti Sune vs. Sune (J. Holmberg), simpatična igrana komedija koja se bavi pitanjem koje muči i djecu i odrasle – jesam li dovoljno dobar? na igralištu u Šijani.

Podsjetimo, Javna ustanova Pula Film Festival u sklopu programa Kino u kvartu ponudila je 12 filmova za djecu i mlade, tijekom 12 dana na 12 lokacija, uz slobodan ulaz. Filmovi su počeli s prikazivanjem 11. kolovoza 2022. godine te su dosad obišli igralište OŠ Stoja, igralište Veli Vrh, placu u Štinjanu, igralište OŠ Kaštanjer, igralište na Vidikovcu, Forum, igralište Olimpija u Valdebeku, Dom braće Ribar i Trg kralja Tomislava.

Zbog redovitog održavanja i programa na otvorenom, Kino Valli je u mjesecu kolovozu bilo zatvoreno. Tijekom ljetne stanke obnovio se pod kina, temeljito očistila i dezinficirala dvorana te su izvršeni nužni popravci na infrastrukturi. Kino će nastaviti s redovitim radom u rujnu.