Novosti

02/09/2022

U Gradu Puli cijene vrtića ostaju iste

Premda je u mnogim hrvatskim, ali i gradovima u Istarskoj županiji s početkom nove pedagoške godine 1. rujna porasla cijena vrtića, u Gradu Puli cijena ostaje ista. Val poskupljenja s kojim se suočava Republika Hrvatska, u najvećem istarskom gradu neće se odraziti na cijenu usluge za roditelje u predškolskim ustanovama u kojima je osnivač.

„I mi u Gradu Puli, kao osnivaču triju vrtića, borimo se s povećanjima cijena energenata i namirnica što itekako utječe na formiranje cijene vrtića, uspjeli smo postići da u novoj pedagoškoj godini roditelji plaćaju istu cijenu. Svjesni smo troškova koje roditelji imaju i učinili smo maksimalne napore da cijenu vrtića ne povećavamo“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Cijena vrtićkih i jasličkih skupina u Gradu Puli za roditelje i dalje iznosi 690,00 kuna mjesečno.

Najava Vlade vezane za donošenje paketa mjera za zaštitu građana i poduzeća od poskupljenja cijena , a naročito cijena energenata uključujući neprofitni sektor, bolnice, škole i vrtiće svakako je za pohvalu jer će svima olakšati plaćanje računa.

U Gradu Puli tri ustanove kojima je grad osnivač Dječji vrtić Pula, Mali svijet i Rin Tin Tin pohađa 1.073 djece vrtićke i jasličke dobi.