Novosti

05/09/2022

Predstavnici Grada Pule ove godine na prijemima prvašića u pulskim školama Vidikovac, Šijana i Tone Peruška

Prvi je dan nove školske godine u kojoj je u najvećem istarskom gradu Puli u škole krenulo 4 500 djece među kojima je 488 prvašića.

U povodu počeka nove nastavne godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić odazvao se prijemu prvašića u Osnovnoj školi Vidikovac u kojoj je ove je školske godine upisano 70 učenika prvih razreda koji su raspoređeni u tri razredna odjela.

„Tradicionalno želimo pozdraviti prvašiće i zaželjeti im sretan početak školovanja jer danas otvaraju novu stranicu u svome životu. Siguran sam da je djeci i roditeljima danas poseban dan. Škola je jako važna,  a vi dragi roditelji i none i nonići budite ponosni na njih i budite im oslonac. Danas su društvene mreže te koje pokušavaju odgajati djecu, ali to je ipak uloga obitelji. Čuvajte to. Mojim kolegama učiteljima i ravnateljima želim da budu hrabri i da vjeruju u sebe, jer imaju jedan od najljepših poziva. I to nije lako, ali vaš poziv je doista plemenit“, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić ujedno ispričavši okupljenima sjećanje na svoj prvi dan školovanja.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić pozdravila je učenike prvih razreda i njihove roditelje i skrbnike u Osnovnoj školi Šijana koja je u školskoj 2022./2023. godini u tri razredna odjela upisala 58 prvašića zajedno s Područnim odjelom u Valturi.

„Draga djeco, dragi roditelji i skrbnici, poštovani učitelji i ravnateljice. Od srca vam želim sretan početak nove školske godine. Djeco, vama želim da vam ovaj dan ostane u lijepom sjećanju, jer prvi dan škole za svakog učenika treba biti poseban. Budite dobri, slušajte učitelje, puno toga naučite, ali i dalje budite djeca. Vama dragi učitelji i svim djelatnicima škole želim poručiti da ste upravo vi najzaslužniji za funkcioniranje sustava obrazovanja i zato vaš poziv i dalje obavljajte odgovorno i s ljubavlju, a mi kao Grad i ubuduće ćemo imati razumijevanja za vaše potrebe, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Kako bi škole spremno dočekale učenike u novoj školskoj godini tijekom ljetnih praznika u Osnovnoj školi Šijana izvršena je sanacija krova i međukatne konstrukcije učionice likovne kulture u ukupnom iznosu 737 tisuća kuna kao i zamjena kotla i ugradnje automatike za regulaciju rada kotlova u ukupnom iznosu 212 tisuća kuna. U osnovnoj školi Veruda izvršena je rekonstrukcija rasvjete i razdjelnika vrijedna 347 tisuća kuna.

Uz navedene investicije ove godine izvršena je i sanacija krova Osnovne škole Tone Peruška ukupne vrijednosti 730 tisuća kuna.

Grad Pula u 2022. godini u osnovne škole Pule uložio je više od dva milijuna kuna.

U poslijepodnevnim satima pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov u pratnji zamjenice Elvire Krizmanić Marjanović sudjelovat će na prijemu za 50 učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Tone Peruška.