Novosti

06/09/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio voditelja predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ogniana Zlateva

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači 6. rujna 2022. godine primio je voditelja predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ogniana Zlateva i Andreu Čović-Vidović iz Odjela za novinstvo i medije.

Tom je prigodom rečeno kako je predstavništvu Europske komisije važna lokalna suradnja te su ujedno ponudili pomoć u povezivanju Pule s europskim gradovima kao primjerima dobre prakse, uspješnima po povlačenju europskih sredstava za realizaciju projekata od interesa. Istakli su da su prioriteti Europske unije zeleno gospodarstvo, digitalizacija, okoliš, energija, podizanje standarda europskih stanovnika poručivši kako treba upravo prema tim temama usmjeravati projekte.

Voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ognian Zlatev ponudio je pomoć i u povezivanju Grada Pule s bugarskim gradom Gabrovo, veličine Pule, koji je drugi u Bugarskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova, a sve kako bi prenijeli primjere dobre prakse o projektima u područjima koja su od interesa za Pulu.

Na sastanku se razgovaralo i o temama iz područja infrastrukture, strategija, okoliša, baštine, kulture, obrazovanja, mladih i spajanju s primjerima dobre prakse iz Europske unije.

Prijemu su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov te pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin. Predstavile su najvažnije projekte iz svog resora, a koji su u tijeku ili su u fazi pripreme.