Novosti

07/09/2022

Završni turnir PRO 3x3 Basketball Tour 2022. u Areni

Ovog vikenda, 9. i 10. rujna 2022. godine, pulska Arena je domaćin turnira Pro 3x3 Basketball Tour 2022. Tijekom ljeta je održano devet turnira na devet atraktivnih lokacija čime se promovirao turizam kroz odigravanje na prepoznatljivim turističkim odredištima Hrvatske (Dubrovnik -Stradun, Split - Prokurative, Šibenik - Tvrđava Svetog Mihovila, Zadar - Forum, Vukovar - dvorac Eltz, Vinkovci - uz Bosut ispred hotela Slavonija, Osijek -Trg Ante Starčevića ispred Konkatedrale svetog Petra i Pavla, Karlovac - Šanac, Zagreb - plato Gradec pored crkve Svete Katarine).

Uz hrvatske momčadi na turniru će nastupiti i međunarodne momčadi iz vrha FIBA-ine rang ljestvice najboljih u svijetu. Sportski cilj je unaprijediti ovaj atraktivan i dinamičan sport, privući djecu i mlade da se njime bave.

Na završnom turniru 9. i 10. rujna u Areni bit će proglašen prvak Hrvatske, a pobjednik će osvojiti plasman na World Tour 3x3 Paris.  Prvoga dana turnira program će započeti u 19 sati, a odigrat će se utakmice po grupama (četiri grupe po tri momčadi), koje će iznjedriti osam momčadi. Drugoga dana turnira u 19 sati kreću utakmice četvrtfinala, nakon kojih slijedi proglašenje pobjednika te uručenje novčane nagrade i karte za World Tour turnir u Parizu pobjednicima turnira. Oba dana turnira program traje do 23,00 sata.

U subotu će se održati i Kids day s početkom u 17 sati, kojim se želi popularizirati ovaj novi Olimpijski sport među djecom i mladima, te ih se potaknuti na bavljenje sportom na otvorenom.

Košarka 3X3je rastući sport u svijetu, a uvrštena je u natjecanje na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. i ima zajamčeno sudjelovanje na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i Los Angelesu 2028. godine.

Turnire u svim gradovima uživo prenosi Sportklubkanal (ukupno preko 100 sati TV programa), čime se postiže velika medijska izloženost.

Projekt je u organizaciji Udruge za promociju, razvoj i organizaciju 3x3 košarke podržan je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, te Hrvatske turističke zajednice koja je PRO 3x3 Tour uvrstila u Top 20 sportskih projekata za 2022. godinu.

Ulaz će za gledatelje u Areni biti besplatan.