Novosti

07/09/2022

Nastavak redovnih koordinacija gradonačelnika s čelnicima općina i grada s područja Puljštine

U srijedu, 7. rujna u pulskoj Komunalnoj palači održana je koordinacija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića i načelnika općina s područja nekadašnje Općine Pula: Ližnjana, Medulina, Barbana, Svetvinčenta i Marčane te gradonačelnika Vodnjana.

Jedna od tema o kojoj se razgovaralo je funkcioniranje skloništa za životinje s pratećim sadržajima na lokaciji Partizanski put bb, Veli Vrh koji je financirao i izgradio Grad Pula.

Budući da se radi o širem društvenom interesu razgovaralo se o organizaciji i financiranju budućeg skloništa.

Grad Pula je djelatnost sakupljanja i zbrinjavanja napuštenih ili izgubljenih životinja proglasio komunalnom djelatnošću te je tu djelatnost povjerio gradskoj tvrtki Castrum Pula 97 d.o.o. Predloženo je da i općine te Grad Vodnjan djelatnost također proglase komunalnom i povjere je tvrtki Castrum Pula 97 d.o.o te bi se objedinila usluga za sve općine i gradove urbanog područja Pule i osigurala zakonska obveza svih jedinica lokalnih samouprava, a društvena zajednica dobila bi viši društveno civilizacijski nivo odnosa prema životinjama.

Na koordinaciji je sudjelovao i predstavnik Istarske županije te je predloženo da se i Istarska županija također uključi u sufinanciranje rada skloništa za životinje.

Detalji financiranja dogovorit će se u narednom razdoblju, a svakako do izglasavanja proračuna za 2023. nakon što predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave djelatnost sakupljanja i zbrinjavanja napuštenih ili izgubljenih životinja proglase komunalnom djelatnošću i povjere Castrumu Pula 97.

U nastavku koordinacijskog sastanka direktor Vodovoda Pula Edo Krajcar sudionike je izvijestio o poslovanju te tvrtke.