Novosti

08/09/2022

Prijem za predstavnice fondacije ACT Hrvatska

U četvrtak, 8. rujna 2022. godine gradonačelnik Filip Zoričić ugostio je predstavnice fondacije ACT Hrvatska Paulinu Banko, Helenu Bjelaković i Sanelu Milošević, u čijoj organizaciji se od 25. kolovoza u Srpskom kulturnom centru u Istri održava humanitarna izložba ART VOĆKE.

Zajednička je to izložba ukupno 19 autorica i autora, od akademskih umjetnika do kreativaca amatera, ujedinjenih u namjeri nesebičnog doprinosa društvu. Radovi u vidu figurativnih i apstraktnih slika, fotografija, digitalne kombinirane tehnike, skulptura te predmeta primijenjeno-umjetničkog karaktera ponuđeni su javnosti na prodaju.

Sav prihod od izložbe bit će usmjeren u sadnju voćaka u okviru projekta "The Fruit Tree Plantation Drive" s ciljem ekološke regeneracije prirode i donošenja plodova generacijama koje dolaze.

The Fruit Tree Plantation Drive je projekt sadnje voćki diljem svijeta pokrenut u ožujku 2021. godine, a koji provode ACT fondacija i Mohanji fondacija kako bi pozitivno utjecali na naš okoliš i sva bića. Ideja je saditi voćke i orašaste plodove od kojih bi sva živa bića imala koristi generacijama. U Hrvatskoj je do sada u okviru projekta zasađeno ukupno 481 stablo.

U Srpskom kulturnom centru u Istri u pulskoj Maksimijanovoj ulici izložba se može razgledati i radovi kupiti do 10. rujna.