Novosti

08/09/2022

Adria Summer Festival podijelio donacije u vrijednosti 70.000,00 kn

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, 08. rujna 2022. godine, organizatori Adria Summer Festivala uručili su donacije u vrijednosti 70.000,00 kn sportskim, odgojnim i humanitarnim organizacijama. Prihod je prikupljen od prodaje ulaznica s ovogodišnjeg izdanja Adria Summer Festivala, te je u dogovoru s Gradom Pula i gradonačelnikom Filipom Zoričićem predviđen humanitarni fond u koji su prikupljena sredstva.

Na konferenciji se u ime Grada Pule obratila pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović koja je istaknula zadovoljstvo organizacijom manifestacije i podržala buduća izdanja Festivala.

Uz kratki osvrt na ovogodišnje uspješno izdanje Adria Summer Festivala, koji se održao u Areni u Puli od 06. - 07. kolovoza 2022. godine, organizator Branko Percan se zahvalio svim posjetiteljima koji su kupili ulaznicu i došli na Festival te na taj način dali svoju podršku. Zahvalu je uputio i Gradu Puli i gradonačelniku Filipu Zoričiću na suradnji i povjerenju u „domaće snage“, te Arheološkom muzeju i ravnatelju Darku Komši na ustupanju Arene. Istaknuo je i kako su na Festivalu, izuzev produkcije, angažirane tvrtke isključivo s područja Pule i okolice te im zahvalio na odličnoj suradnji.

Sandro Želesko iz organizacije Festivala uručio je simbolične čekove s iznosima donacija Sportsko ribolovnoj udruzi Marlera, Dječjem vrtiću Bubamara Ližnjan, NK Ližnjan, Udruzi Naš San Njihov Osmijeh i Zakladi za sport Grada Pule.

Ček u iznosu od 20.000,00kn je u ime Grada Pule preuzela pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

„Zahvaljujem na donaciji u ime Grada Pule. Ovo je ujedno i prva donacija u Zakladu za sport Grada Pule, izuzev sredstava doznačenih od strane Grada“, rekla je pomoćnica pročelnice Elvira Krizmanić Marjanović te istakla da je cilj Zaklade promicanje i poticanje sportskih klubova iz ekipnih i pojedinačnih sportova.

Organizatori su najavili da Adria Summer Festival ide dalje, te da su pripreme za izdanje u 2023. godini u tijeku.