Novosti

09/09/2022

Škola pri Općoj bolnici Pula u novim prostorima

S početkom školske godine 2022./2023. Područni odjel Škole pri bolnici – Osnovne škole Vidikovac preselio je u novi, veći i funkcionalniji prostor koji im je omogućila Opća bolnica Pula.

„Dugo smo čekali na preseljenje, zbog izgradnje nove bolnice i pandemije, no vrijedilo je. Naši će učenici od sada moći pratiti nastavu u prostranoj učionici opremljenoj suvremenim pomagalima poput pametne ploče, tableta i računala. Moderne tehnologije neće im samo olakšati rad u školi, već pružiti i mnoštvo mogućnosti za igru i opuštanje. Pristup digitalnim materijalima imamo otprije zahvaljujući našim zastupnicima izdavačkih kuća tako da ni u tom pogledu nismo zakinuti“, rekla je voditeljica Područnog odjela pri bolnici Dolores Višković Terzić.

Suradnja OŠ Vidikovac i Opće bolnice Pula traje još od siječnja 2004. i velik je broj učenika Istarske županije pohađao nastavu tijekom hospitalizacije, a i dnevne bolnice što je rezultiralo uspješnim povratkom u njihove matične škole. Dnevni boravak - igraonica, opremljena je novim didaktičkim pomagalima i opremom prilagođenom djeci nižih uzrasta.

Prostor igraonice namijenjen je djeci i roditeljima, a opremljen je i kutkom za igru, čitanje, pisanje i opuštanje. Za modernizaciju nastave i prostora za igru i učenje zaslužni su članovi Rotary Cluba Zagreb koji su projektom „Pokaži ljubav: Moja učiteljica zove se NADA“ odlučili donirati novčana sredstva upravo za ovu kategoriju odgojno-obrazovnih ustanova. S doniranih 87 tisuća kuna kupljena je informatička oprema, namještaj i didaktička pomagala, a sve u svrhu omogućavanja humanijeg boravka djece u bolnici.