Novosti

14/09/2022

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu bit će objavljen 29. rujna

Online radionica 27. rujna s ciljem upoznavanja i olakšavanja prijava putem elektroničkog sustava prijavljivanja

Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule za 2023. godinu  bit će objavljen u četvrtak, 29. rujna 2022. godine.

Dana 26. srpnja 2022. godine stupio je na snagu Zakon o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi kojim je, pored ostalog, utvrđeno da se Javni poziv objavljuje do  1. listopada tekuće godine za sljedeću proračunsku godinu. Javni poziv, Upute za prijavitelje i ostala dokumentacija  usklađeni su s odredbama novog Zakona.

Od ove godine, umjesto dosadašnja dva Javna poziva, raspisat će se  jedan namijenjen fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnosti iz područja kulture.

Prijave na Javni poziv za predlaganje Programa javnih potreba u kulturi Grada Pule od sada će se dostavljati  isključivo u elektroničkom obliku putem e-prijavnice(elektronički sustav prijavljivanja), bez potrebe podnošenja i slanja prijavnice i dokumenata u papirnatom obliku (osim u iznimnim slučajevima na zahtjev Grada), a što će uvelike olakšati prijavu svim potencijalnim prijaviteljima kojima će biti osigurana i korisnička podrška tijekom prijavljivanja i korištenja e-prijavnice.  

Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule svim zainteresiranim potencijalnim prijaviteljima, želi pružiti podršku u vidu osposobljavanja za prijavu na Javni poziv te je organizirana online radionica s ciljem upoznavanja i olakšavanja prijava putem novog elektroničkog sustava prijavljivanja koja će se održati u utorak, 27. rujna 2022.  s početkom u 14:00 sati putem Microsoft Teams-a. Osim online radionice, prijaviteljima će biti dostupne tekstualne i video upute za korištenje e-prijavnice te tehnička podrška tijekom prijavljivanja.

Rok prijave za sudjelovanje na on line radionici je do 26.09.2022. godine putem e-maila PJP@PULA.HR

Obavijest o predstojećem raspisivanju Javnog poziva, na hrvatskom i talijanskom jeziku, objavljena je ovdje.