Novosti

14/09/2022

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul primio zamjenicu veleposlanika Norveške i otpravnicu poslova gospođu Homme Latif

Zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul u pulskoj Komunalnoj palači ugostio je zamjenicu veleposlanika Norveške i otpravnicu poslova gospođu Homme Latif.

“Izuzetno mi je drago što se imamo prilike upoznati i što vas imamo prilike ugostiti u Puli. Hrvatska i Norveška blisko surađuju od osamostaljenja Hrvatske te se ove godine obilježava 30 godina partnerstva. Vjerujem da ćemo i dalje surađivati s ciljem doprinosa društvenom i gospodarskom napretku“, rekao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul, te nadodao da obje zemlje imaju mnoge poveznice kao što su more, brodogradnja, ribarstvo, razvedena obala.

Zamjenica veleposlanika i otpravnica poslova Homme Latif tom je prigodom rekla kako Veleposlanstvo nema veliki budžet za kulturu, ali je naglasila da Norveška ima brojne fondove koji promoviraju umjetnost kao brend, te da intenzivno radi na promociji književnosti i likovne umjetnosti.

Osim o EU fondovima, na sastanku se razgovaralo i o sličnostima i razlikama između Hrvatske i Norveške u kulturi, zatim o mogućim suradnjama, energetskoj obnovi i zelenim politikama s naglaskom na ugradnju solarnih panela.

Uz zamjenika gradonačelnika Bruna Cergnula, prijemu je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin.