Novosti

15/09/2022

Predstavnice Grada Pule posjetile organizaciju Depaul Hrvatska u Rijeci

O primjerima dobre prakse u radu s beskućnicima

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov zajedno su s predstavnicama Gradskog društva Crvenog križa Pula Jasnom Vekić, Helenom Babić i Janom Milin Herceg posjetile su organizaciju Depaul Hrvatska u Rijeci.

Djelovanje Depaul Hrvatske usmjereno je beskućnicima i osobama u riziku beskućništva kao i ostalim marginaliziranim i društveno isključenim osobama. Djeluju u Rijeci kroz tri programa: Kuća utočišta ili dnevni centar za beskućnike, vanjski rad odnosno rad s beskućnicima na ulicama te društveno poduzetništvo ili radna aktivacija beskućnika. Na godišnjoj bazi usluge Kuće utočišta obuhvati preko 230 osoba te se pruži više od 25.000 obroka.

Na zajedničkom sastanku razmijenjena su iskustva Pule i Rijeke kao i primjeri dobre prakse, a budući da na području Pule djeluju Pučka kuhinja i Prihvatilište za beskućnike koji kroz različite aktivnosti pomažu beskućnicima i ostalim marginaliziranim skupinama na području Pule i okolice.