Novosti

15/09/2022

S današnjim danom prestaje rad Službe spašavanja života na kupalištima na području Pule za ovu godinu

S 15. rujnom 2022. godine Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule završila je s radom za ovu godinu. Služba je, podsjetimo, od 15. lipnja do 15. rujna radila svakodnevno na kupalištima Hidrobaza, Stoja, Valkane i Mornar.

Tijekom angažmana u navedenom periodu zabilježen je niz lakših intervencija koje su spasioci uspješno riješili na navedenim kupalištima. Imali su nekoliko zahtjevnijih intervencija tijekom kojih je obaviještena hitna pomoć ili je kupaču nakon pružene prve pomoći savjetovano da se javi službi hitne pomoći ili obiteljskom liječniku. Nije zabilježena niti jedna uporaba automatskih vanjskih defibrilatora koje je služba, uz drugu potrebnu opremu, imala na raspolaganju na kupalištima.

U narednom razdoblju provest će se detaljna analiza rada Službe kako bi se zadržalo sve što se pokazalo dobrim u ovoj sezoni, a po potrebi će se uvesti eventualna poboljšanja koja bi unaprijedila rad Službe koja se pokazala kao potrebna za sve korisnike kupališta.

Služba spašavanja života na vodi na području Grada Pule osnovana je odlukom gradonačelnika s ciljem sprječavanja nezgoda na kupalištima, nadzora vodenih površina kupališta, prevencije nezgoda vezanih uz vodu, pružanja prve pomoći i provedbe intervencija spašavanja u vodi.