Novosti

16/09/2022

Predstavljanje dosadašnjih aktivnosti projekta ZaBoravak Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula i obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti

U ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine u prostoru novouređenog dnevnog boravka projekta ZaBoravak (Mažuranićeva 10)s početkom u 10,30 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljene dosadašnje provedene aktivnosti projekta ZaBoravak Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. Ujedno će se obilježiti Svjetski dan Alzheimerove bolesti i najaviti Dan otvorenih vrata Odjela za demencije Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, koji će se održati 27. rujna 2022. i tijekom kojeg će svi zainteresirani moći posjetiti prostorije Odjela za demencije – upoznati uslugu smještaja za osobe s demencijom, dnevnog boravka i novouređeni dnevni boravak i Senzornu sobu projekta ZaBoravak.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Opće bolnice Pula i Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula.

Projekt ZaBoravak prijavljen je Europskom socijalnom fondu u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. – Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne srbi na području odabranih urbanih aglomeracija / područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb u partnerstvu s Gradom Pula.

Cilj projekta je prevenirati porast broja korisnika institucijskog smještaja kroz razvoj nove socijalne usluge - dnevnog boravka sa Senzornom sobom za osobe s demencijom. Time bi se unaprijedila socijalna uključenost i povećala kvaliteta života starijih osoba s demencijom.

Uz naglasak na razvoju usluge i edukaciji djelatnika koji će raditi s posebno osjetljivom skupinom korisnika, projektom se uredio i opremio postojeći prostor na 1. katu Mažuranićeve 10 kako bi bio prilagođen za uspostavu Dnevnog boravka sa senzornom sobom za starije osobe s demencijom, za sveukupno 25 novih korisnika, za koje je usluga tijekom trajanja projekta besplatna.