Novosti

16/09/2022

Na pulskoj Portarati započelo obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti započelo je danas, 16. rujna na Dan zaštite ozonskog sloja, prigodnom  izložbom dječjih radova na Trgu Portarata, uz sudjelovanje djece drugih razreda Osnovne škole Centar  i djece iz  Dječjeg vrtića RIN TIN TIN i iz skupina Delfini, Bassotti, Calimero, Titti, Pinquini i  Pulcini.

Prethodnih je dana  u školi Centar održana  edukativna radionica za učenike drugih razreda. Cilj  radionice bio  je educirati  djecu o važnosti zaštite okoliša i odgovornom ponašanju prilikom svakodnevnog korištenja energije.

U sklopu radionice prikazan je i kratki film pod nazivom "Misli na sutra" nakon kojeg su djeca raznim tehnikama izradila crteže na istoimenu temu.

Grad Pula i ove godine pridružio se  manifestaciji „Europski tjedan mobilnosti“,  koji  se održava od 16. do 22. rujna. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti  je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“

U Europskom tjednu mobilnosti održat će se brojni zanimljivi programi te pozivamo građane da se odazovu i sudjeluju u aktivnostima.