Novosti

19/09/2022

U Mjesnim odborima Busoler, Valdebek i Šijana završene javne tribine o participativnom budžetiranju

Posljednje tri javne tribine održane su u Mjesnim odborima Busoler, Valdebek i Šijana na kojima su se građani imali prilike upoznati se s pristiglim prijedlozima u sklopu pilot projekta participativnog budžetiranja.

Za Mjesni odbor Busoler zaprimljena su tri prijedloga, od kojih jedan nije prihvatljiv jer nije u nadležnosti Grada Pule. Ostala dva prihvatljiva prijedloga su u granicama raspoloživih sredstava za ovu namjenu, te okupljeni građani nisu morali glasovanjem birati najprihvatljivije prijedloge. Prihvaćeni su prijedlozi obnove dijela nerazvrstanih cesta frezanim asfaltom – Škatari - Orbanin i drugo, te uređenje javne površine dječjeg igrališta u Valmadama (uređenje zelene površine, sadnja stablašica, postavljanje klupa, dovršenje boćališta).

Brojni prisutni građani Mjesnog odbora Busoler iznosili su prijedloge radova za koje smatraju da bi trebali biti izvedeni, a odnosili su se na uvođenje kanalizacije, vode, prometnica, raspored autobusnih linija.

Uslijedila je javna tribina u Mjesnom odboru Valdebek, gdje su predstavljeni prijedlozi projekata koji bi se mogli izvesti. Najveći broj glasova građana dobili su projekti postavljanje usporivača brzine ili drugo prometno rješenje u cilju zaštite djece i drugih sudionika u prometu prilikom ulaza/izlaza u tenisko igralište s Valdebečkog puta, te  izrada projektne dokumentacije za izgradnju ceste, nogostupa i javne rasvjete – odvojak Valdebečkog puta (kod Planet sporta).

Građani s područja  Mjesnog odbora Šijana imali su desetak u cijelosti ili djelomično prihvatljivih prijedloga. Glasovanjem putem listića prisutni građani izabrali su projekte obnove dotrajalog dječjeg igrališta u Divkovićevoj ulici (postavljanje dodatnih kanti za smeće, dodatnih klupa i dodavanje sadržaja za vježbanje) i postavu prometnih znakova u Plominskoj i Vinogradskoj ulici – prometni elaborat i izvođenje.