Novosti

06/08/2022

Održan koncert violinistica Letizie Ulike Roce i violončelistica Anamarine Bukovnik

U organizaciji Udruge Disonanca, Park Monte Zaro ponovno je postao poprište koncerta. Ovoga puta na programu je bio koncert klasične glazbe, a nastupile su violinistica Letizia Ulika Roce i violončelistica Anamarina Bukovnik.
Obje su glazbenice bivše učenice pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a trenutno studentice zagrebačke Muzičke akademije. Letizia Ulika završila je prvu godinu, a Anamaria Bukovnik upisala je ove godine upisala Akademiju.
Tijekom školovanja, redovito su osvajale nagrade i priznanja na svim natjecanjima. Do sad su više puta nastupale zajedno. Letiziji su mentorice bile profesorice Nensi Krupić i Kristina Sponza, a Anamariji profesor Fabio Jurić.

Sraz dvaju instrumenata ovih vrsnih i talentiranih mladih glazbenica, predstavljao je simbiozu dura i mola, lirskog i epskog, od Mozartovog "Turskog marša" i "Male noćne muzike", do Brahmsovih "Mađarskih plesova", čuvenog Straussovog "Radetzky marša" i "Na lijepom plavom Dunavu", Smetanine "Vltave", Vivaldijevih "Godišnjih doba", arije Toreadora iz opere "Carmen" ili pak "Habanere" iz iste opere do "Libiamo ne' lieti calici" iz Verdijeve "Traviate".

Program se održao u sklopu Pulskog kulturnog ljeta i projekta EASY TOWNS II koji ima za cilj afirmaciju mladih glazbenika i uključivanje mladih u kulturnu proizvodnju grada.