Novosti

22/09/2022

Pula domaćin međunarodnog kongresa dječje medicine

U organizaciji Hrvatskog društva za dječju kirurgiju i uz pokroviteljstvo Grada Pule od 21. do 24. rujna 2022. godine u hotelu Park Plaza Histria održava se 9. Hrvatski kongres dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem, 13. hrvatski kongres sestrinstva dječje kirurgije, 4. Hrvatski simpozij dječjih anesteziologa i 13. Annual European Pediatric Colorectal and Pelvic Reconstruction Congress.

U ime Grada Pule organizatore i sudionike pozdravila je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić, dr.med.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je ove godine grad Pula domaćin kongresu koji ima poseban značaj za dječju medicinu u Hrvatskoj samim time što okuplja veliki broj znanstvenika i stručnjaka, a i obogaćen je temama iz pedijatrije, anesteziologije i radiologije. Sve to govori o važnosti interdisciplinarnog pristupa i međusobnom nadopunjavanju suradnih struka. Vjerujem da ćete u ovih nekoliko dana, kroz interesantna izlaganja i diskusiju razmijeniti primjere dobre prakse, dobiti neke nove spoznaje i donijeti zaključke kako još bolje unaprijediti zdravstveni standard malih pacijenata i cjelokupnu dječju kirurgiju u Hrvatskoj“, poručila je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Ivona Močenić, dr.med.

Kako je važan i neizostavan dio svakog kongresa i socijalni program zamjenica gradonačelnika sudionicima je poželjela i da upoznaju prirodne i kulturne ljepote našeg grada te ugodan boravak u Puli i Istarskoj županiji.