Novosti

27/11/2019

Održana treća međunarodna EASY TOWNS II konferencija u Vicenzi

U Vicenzise u periodu od  24. do 26. listopada 2019. godine održala treća međunarodna EASY TOWNS IIkonferencija.
Konferencija je okupila partnere na projektu, predstavnike 12 gradova, iz različitih europskih zemalja, koji se kroz projektne aktivnosti suočavaju s temom integracije različitih interesnih skupina u društvo, nastojeći tako podići svjesnost građana i potaknuti socijalnu uključenost kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj te međunarodnoj razini o temama važnim za zajednicu. Projekt je nastavak uspješne suradnje na istoimenom projektu EASY TOWNSkoji se provodiood 2015. do 2017. godine.  Kroz projektne aktivnosti, cilj je uključiti mlade, udruge civilnog društva i ostale zainteresirane građane s lokalnog područja, koji kroz sudjelovanje u kulturnim sadržajima i aktivnostima postaju aktivni nositelji promjena na lokalnoj razini. 

Delegaciju Grada Pule činile su Lena Radunić, savjetnica iz Upravnog odjela za kulturu Grada Pule koja je ujedno voditeljica projekta, zatim Kristina Rabar, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Pule-Pola i predsjednica Udruga mladih i ALUMNI FET Pula, te Irena Gašparović, studentica i apsolventica smjera Kultura i turizam na pulskom Sveučilištu. Irena Gašparovićprezentirala je bogatu ostavštinu Zbirke umjetnina Grada Pule i predstavila godišnji program Gradske galerije Antun Motika.

Zbirka umjetnina Grada Pule prikuplja se od 1970. godine i predstavlja autore Iste i bivše države. Zbirka umjetnina Grada Pule nalazi se u zgradi Istarskog narodnog kazališta. Uz ovu lokaciju, Zbirka se izlaže u prostoru u centru Pule. Zbirka se sastoji od donacije Antuna Motike (poklonjena 2006.g) nastalih od 1929. Do 1940. godine (akvareli, gvaševi tempere, ulja, crteži većih formata, medalje u bronci, aluminijske folije i 50 slikarskih eksperimenata). Poseban segment Zbirke čine 20 albuma s crtežima, fotokolažima, fotoeksperimentima i dvije ilustrirane priče nastale u pazinskoj gimnaziji.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda - programa Europa za građane, a traje u periodu od rujna 2018. do rujna 2020. godine.