Novosti

27/09/2022

Potpisan Sporazum o suradnji između Grada Pule i OIV-a

Gradonačelnik Filip Zoričić je u ime Grad Pula potpisao Sporazum o iskazivanju zajedničkog interesa te pristupanju uređenja međusobnih odnosa po pitanju korištenja trenutne lokacije Veli Vrh na kojoj se nalazi OIV-ov infrastrukturni objekt s antenskim stupom s predsjednikom Uprave i glavnim direktorom OIV-a Matom Boticom.

„Svjesni smo činjenice koliko je bitna informacijska infrastruktura, stoga smo uvijek otvoreni za suradnju s kompanijama koje žele sudjelovati u modernizaciji postojeće tehnologije što ujedno doprinosi napretku i razvoju lokalne samouprave“, istaknuo je gradonačelnik Filip Zoričić.

Potpisom ovog sporazuma OIV namjerava započeti investicijski projekt kojim će se, za potrebe razvoja i unaprjeđenja elektroničke-komunikacijske infrastrukture, obnovom postojeće zgrade na području grada Pule i okolice poboljšati kvaliteta života te obogatiti vizura lokacije Veli Vrh.

„Infrastruktura je temelj našeg poslovanja na kojoj dugi niz godina gradimo našu pouzdanost, stoga su ulaganja u istu preduvjet vlastitog napretka kako bismo odgovorili na izazove koje donosi modernizacija tehnologije“, rekao je Botica.

OIV također planira obnoviti zgradu pogona čime bi se stekli uvjeti za nova zapošljavanja te zamjenu postojeća tri antenska stupa s jednim novim i tako povećala pouzdanost odašiljanja radijskih i televizijskih signala na području grada Pule i bliže okolice.