Novosti

28/09/2022

Najveći europski veterinarski stručnjaci okupljaju se u Puli

U Puli se od 29. rujna do 1. listopada 2022. održava 3. simpozij Europskog koledža veterinarske sportske medicine i rehabilitacije (ECVSMR),skup vrhunskih europskih stručnjaka koji se bave upravo fizikalnom terapijom i sportskom medicinom životinja, ali i kućnih ljubimaca. ECVSMR okuplja veterinare koji su tijekom svog školovanja i edukacije dosegli najvišu moguću titulu, onu „Diplomatea“,što je naziv za veterinare koji su usko specijalizirani za određeno područje i koji su svoju titulu zaslužili polaganjem niza rigoroznih testova. U Europi postoji samo 57 Diplomatea za sportsku medicinu i rehabilitaciju, a Hrvatska ih ima čak 2!

Na godišnjem skupu, koji će se održati u Domu hrvatskih branitelja, okupit će se više od 200 međunarodnih vrhunskih stručnjaka sportske veterinarske medicine i rehabilitacije iz cijelog svijeta radi edukacija i izmjene znanja i iskustava. Kongres će okupiti mnoštvo doktora veterinarske medicine, stažista, specijalizanata te studenata. Osim što će međusobno predstaviti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz područja sportske medicine i rehabilitacije pasa i konja, družit će se na raznim lokacijama u gradu Puli.

Svečano otvorenje kongresa bit će na prijemu u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre, a svečana gala večera održat će se u Parku Plaza Histria.

Pokrovitelji simpozija su Grad Pula, Hrvatska turistička zajednica te Turistička zajednica grada Pule.