Novosti

30/09/2022

U Domu Alfredo Štiglić i Čitaonici kluba umirovljenika obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u Domu Alfredo Štiglić i Čitaonici kluba umirovljenika održan je prigodan program kojemu su u ime Grada Pule prisustvovale zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

U Domu Alfredo Štiglić Međunarodni dan starijih osoba obilježen je uz nastup mandolinističkog orkestra KUD-SAC „Lino Mariani“. Dom ujedno slavi 50. obljetnicu osnutka koju će večeras korisnici svečano proslaviti uz Duo Magnolija i Vesnu Nežić Ružić.

Čitaonica kluba umirovljenika pripremila je za članove Čitaonice i sve umirovljenike program u kojem su gostovali učenici Osnovne škole Centar s kratkim zabavnim programom.

U Čitaonici se nakon pauze nastavljaju kulturni i edukativni programi. U Mjesecu hrvatske knjige bit će održane radionice digitalne pismenosti, a tijekom jeseni i zime planirana su predavanja koja se odnose zdravu prehranu, ekologiju, energetsku učinkovitost i zdravlje, kao i izložbe te književna druženja. Nastavljaju se i redovni programi i aktivnosti, pa će tako svakodnevno (ukoliko se ne održava drugi program) od 10.30 do 14 sati članovi moći igrati šah, dok je u studenom predviđen nastavak radionica učenja engleskog jezika za osobe s predznanjem pod vodstvom profesorice Violete Juvan.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada. Proglasila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine kako bi se naglasilo da su starije osobe važni članovi svakog društva, ukazalo na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi njihovim potrebama i sposobnostima te s ciljem jačanja podrške i pomoći osobama starije dobi.