Novosti

30/09/2022

Strani gospodarstvenici iz 25 europskih i svjetskih zemalja posjećuju gospodarske subjekte u Puli

Delegaciji stranih gospodarstvenika, koji u Puli borave u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pule Vesne Sajić i voditelja Odsjeka za gospodarstvo Igora Fabrisa i drugoga dana posjeta predstavljeni su primjeri dobre prakse poslovanja u Puli.

"Grad Pula primio je 40 gospodarskih savjetnika akreditiranih od stranih veleposlanstva iz 25 zemalja u sklopu studijskog posjeta Puli u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Nakon predstavljanja gospodarstva Pule i Istarske županije u Komunalnoj palači, delegacija kroz dva dana posjećuje šest poduzeća koja će im prezentirati poslovanje kao i proizvodni proces.
Ovaj susret u Puli je odlična prilika za predstavljanje gospodarskih i investicijskih potencijala te za otvaranje novih mogućnosti poslovne suradnje", rekla je pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Vesna Sajić.

U posljednjih 26 godina Uniline kontinuirano raste, i po broju zaposlenih, ali i po prihodima, što dodatno potvrđuje njezin doprinos gospodarstvu Grada Pule. Danas kompanija zapošljava 140 ljudi, većinom građana Pule i okolice, a u planu je nastavak širenja poslovanja u razdoblju koje slijedi.

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast što je naša kompanija još jednom prepoznata kao značajan pulski gospodarski, odnosno turistički subjekt, za sva potencijalna buduća ulaganja od strane međunarodnih gospodarskih savjetnika. Kao kompanija, orijentirani smo na rast i razvoj, uz dodatno učvršćivanje pozicije na postojećim, ali i proboj na nova tržišta. U Unilineu smo kontinuirano usredotočeni na prepoznavanje novih poslovnih prilika, kako bismo investirali u projekte u kojima vidimo potencijal za novu tržišnu i razvojnu dimenziju, rekao je predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba, te nadodao kako smatra da je to ključan preduvjet uspješnog poslovanja što je dio njihove strategije od samih početaka, a u tom će smjeru nastaviti i budućem razdoblju.

Gospodarski savjetnici posjetili su danas Namještaj Mima, Uljanik Brodogradnju 1856, Motortech Consulting, TEMA, Aquarium i Kuću istarskog maslinovog ulja te istaknuli da vide potencijale za ulaganje u gradu Puli.