Novosti

07/10/2022

Zdenka Kovačiček na prijemu kod pulskog gradonačelnika

„Ženu za sva vremena“, jazz, rock, ali i soul i blues pjevačicu Zdenku Kovačiček ugostio je u petak, 7. listopada 2022. godine gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači.

Vrsna domaća glazbenica ovih dana boravi u Puli i Istri, a s pulskim gradonačelnikom razgovarala o mnogim temama te o mogućnostima održavanja koncerta 2023. godine na jednoj od atraktivnih pulskih lokacija na otvorenom.

„Iznimna mi je čast što sam vas imao priliku ugostiti u Puli. Drago mi je čuti da razmišljate o koncertu u našem gradu i vjerujem da će publika imati prilike pod vedrim nebom uživati u vašem bogatom glazbenom repertoaru“, rekao je gradonačelnik Zoričić dodavši kako će Grad vrlo rado pružiti potrebnu potporu, u okviru svojih mogućnosti, u realizaciji koncerta.

Zdenka Kovačiček na vrhu hrvatske glazbene scene nalazi se već 60 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock pjevačica i izvođačica bluesa, a često ju nazivaju i prvom damom jazza. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje  reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978. kao i odabir pjesme "Elektra" za Chanelovu parišku reviju.

Dobitnica je Porina za životno djelo 2021. godine.