Novosti

10/10/2022

Održane 12. sportske igre SUH Istarske županije

U Domu sportova Mate Parlov otvorene su 12. sportske igre članova Sindikata umirovljenika Hrvatske (SUH) Istarske županije. Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić, zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika, zamjenik predsjednice SUH-a Vladimir Buršić i predsjednik organizacijskog odbora 12. sportske igre SUH Istarske županije Lučo Pavletić.

„Prvo domaćinstvo, u ovoj organizaciji, bilo je 2012. godine. Ove smo godine povećali broj disciplina na njih devet, uzevši u obzir muške i ženske ekipe“, rekao je Lučo Pavletić.

SUH Istarske županije već tradicionalno svake godine organizira sportske igre za svoje članove u drugoj podružnici. Ove je godine Pula bila domaćin 215 prijavljenih sudionika koji su došli iz 11 istarskih podružnica: Umaga, Novigrada, Vrsara, Poreča, Roča, Pazina, Savičente, Labina, Fažane, Pule i Medulina.

„Sportske igre su mjesto druženja i susreta sa starim prijateljima, ali i stvaranja novih poznanstava. Grad Pula uvijek želi pomoći i pomaže sportske igre i druge aktivnosti umirovljenika“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić zaželivši svima da se zabave i da organiziraju još puno ovakvih susreta.

Umirovljenici su se natjecali u boćanju, stolnom tenisu, remiju, šahu i pikadu. Igralo se u Domu sportova Mate Parlov i u Hotelu Pula.

U sklopu programa otvorena je i izložba radova umirovljenika. Proglašenje rezultata i podjela medalja održalo se na samom kraju programa te se potom večer nastavila uz druženje i ples.