Novosti

13/10/2022

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić ovaj tjedan razgovarao s građankama i građanima mjesnih odbora Stoja, Sv. Polikarp-Sisplac, Busoler i Valdebek

U utorak i srijedu, 11. i 12. listopada 2022. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji zamjenika Ivone Močenić i Bruna Cergnula, pročelnika i direktora trgovačkih društava obišao je četiri mjesna odbora i razgovarao s građankama i građanima Stoje, Sv. Polikarpa-Sisplaca, Busolera i Valdebeka.

Nakon uvodne riječi gradonačelnika, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat u svakom mjesnom odboru  prezentirao je planirane projekte i aktivnosti iz Programa građenja i Plana malih komunalnih akcija za tekuću i narednu godinu.

Tom su prigodom građani postavljali pitanja i iznosili prijedloge o prometnoj infrastrukturi i parkirnim mjestima, poput pregulacije prometa i mogućnostima novih preregulacija, postave uspornika prometa, izgradnje nogostupa na pojedinim lokacijama, izgradnje dodatnog prilaza plaži za osobe s invaliditetom kod postojećeg mola na kupalištu Valkane, potrebne su i stepenice i rukohvat za lakši ulaz i izlaz iz mora na kupalištu Zelenika, bilo je riječi i odvozu smeća, uređenju fasada te potrebi postavljanja gumenih podloga na svim dječjim igralištima.

Idući tjedan susreti s građankama i građanima nastavljaju se u utorak, 18. listopada MO Gregovica (Mutilska ulica 44) i MO Šijana (prostori Osnovne škole Šijana), 2. studenoga na redu su MO Štinjan (Ulica Selo 2) i MO Veli Vrh (Brunjakova ulica 5), zatim 3. studenoga MO Monvidal (Osnovna škola Kaštanjer) i MO Kaštanjer (Ulica Kaštanjer 8), 7. studenoga MO Veruda (Osnovna škola Veruda) i MO Nova Veruda (Ulica Vidikovac 7), 8. studenoga MO Arena (Emova 1) i MO Stari Grad (prostor ECPD, Flaciusova 18, iza Augustovog hrama) te 9. studenoga MO Vidikovac (Voltićeva ulica 1) i MO Monte Zaro (Osnovna škola Monte Zaro).

Nastavak je to prošlogodišnjih uspješno održanih susreta u mjesnim odborima te će do 9. studenoga 2022. godine gradonačelnik Zoričić sa suradnicima razgovarati s građankama i građanima svih 16 mjesnih odbora na području Pule.