Novosti

14/10/2022

Okončan sudski postupak oko „bunkera“ na Punti

Grad Pula i dalje će, u dogovoru s drugim službama, pružati pomoć i potporu u traženju najboljeg rješenja za ovu skupinu socijalno ugroženih građana

Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule u proteklom je razdoblju poduzeo sve potrebne radnje kako bi se stanari tzv. „bunkera na Punti“ zbrinuli na adekvatan način. Radi se o dugogodišnjem problemu, koji je nakon dugotrajnog sudskog postupka, došao do kraja.

Zaključkom Općinskog suda u Puli u ovršnoj stvari ovrhovoditelja Grada Pule određena je provedba ovrhe udaljenjem ovršenika i uklanjanjem svih njegovih stvari te predajom te nekretnine slobodne od osoba i stvari u posjed ovrhovoditelju.

Sve osobe, koje već duže vrijeme borave na tom području, upoznate su s mogućnostima ostvarivanja pojedinih prava iz socijalne i zdravstvene skrbi u smislu ostvarivanja pojedinih novčanih pomoći, osiguravanja zdravstvene zaštite i, najvažnije, mogućnosti osiguravanja adekvatnog smještaja.

U tom je smislu, zatražena pomoć nadležnog Centra za socijalnu skrb Pula koji provodi postupak samog smještaja u ustanove socijalne skrbi, međutim neki od njih nisu suglasni sa smještajem, navodeći za to različite razloge. Grad Pula i dalje će, u dogovoru s drugim službama, biti na raspolaganju i kontinuirano pružati pomoć i potporu u traženju najboljeg rješenja za ovu skupinu socijalno ugroženih građana.    

Radi ispražnjenja i predaje nekretnine u posjed, ovrha je određena temeljem pravomoćnog rješenja o ovrsi Općinskog suda u Puli od dana 3. svibnja 2022. godine, temeljem pravomoćne i ovršne presude Općinskog suda od 6. svibnja 2021. godine koja je potvrđena presudom Županijskog suda u Zadru od 25. studenog 2021. godine.