Novosti

14/10/2022

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić: Ponosni na vas, vaše rezultate i brojne generacije studenata koje ste obrazovali i pripremili za samostalan profesionalan put

U Zajednici Talijana Pula - Circolo 14. listopada 2022. godine svečano je obilježen Dana Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i šezdeset godina visokog obrazovanja učitelja i odgojitelja u Istri. Svečanom obilježavanju u ime Grada Pule prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

Zamjenica  gradonačelnika Ivona Močenić čestitala 60 godina od početka visokog obrazovanja učitelja i odgojitelja u Istri i Puli te Dan fakulteta.

„Iako dio našeg društva ponekad nije toga svjestan, biti učitelj i odgajatelj jedno je od najljepših i najvažnijih zvanja i zanimanja, a koje na konkretan način može mijenjati društvo i zajednicu na bolje. Danas ste etablirani fakultet, vrijedan svakog respekta i pohvale. U ime gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, Grada Pule i moje osobno, naglasila bih kako smo ponosni na vas, vaše rezultate i brojne generacije studenata koje ste obrazovali i pripremili za samostalan profesionalan put“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić te obraćanje završila Tolstojevom mišlju:

 „Ako učitelj voli samo posao, on je dobar učitelj. Ako učitelj voli učenika kao otac ili majka, on je bolji od onog učitelja koji je pročitao sve knjige, ali ne voli ni posao, ni đake. Kad  učitelj sjedini ljubav prema poslu i prema učenicima – on je savršen učitelj.