Novosti

20/10/2022

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić ovaj tjedan razgovarao s građankama i građanima mjesnih odbora Gregovica i Šijana

Nakon prošlotjednih razgovora s građankama i građanima MO Stoje, Sv. Polikarpa-Sisplaca, Busolera i Valdebeka, u utorak, 18. listopada 2022. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji zamjenika Bruna Cergnula, pročelnika i direktora trgovačkih društava obišao je mjesne odbore Gregovica i Šijana te razgovarao s građankama i građanima.

Gradonačelnik Filip Zoričić se uvodno obratio u oba mjesna odbora nakon čega je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat prezentirao planirane projekte i aktivnosti iz Programa građenja i Plana malih komunalnih akcija za tekuću i narednu godinu.

Tom su prigodom građani postavljali pitanja i iznosili prijedloge o prometnoj infrastrukturi i parkirnim mjestima, poput regulacije prometa i mogućnostima novih preregulacija, postave uspornika prometa, izgradnje nogostupa i kružnih tokova na pojedinim lokacijama, postavljanje znakova s ograničenjem brzine, iscrtavanje velikog parkirališta u Divkovićevoj ulici, omogućavanje bezopasnijeg pristupa Šijanskoj šumi, uređenju Ulice 43. istarske divizije, bilo je riječi i o postavljanju spravi za vježbanje u šumici i dodatnog igrališta na Gregovici, gradnji osnovne škole na području Gregovice, odvozu hrpe kamenja i materijala na lokaciji iza bolnice i mogućnosti ulaza u bolnicu iz Valvazorove ulice, problemu kanalizacije u Labinskoj ulici, podzemnim spremnicima za otpad u Divkovićevoj ulici te uređenju fasada i upraviteljima zgrada.

Susreti s građankama i građanima nastavljaju se u srijedu, 2. studenoga u MO Štinjan (Ulica Selo 2) i MO Veli Vrh (Brunjakova ulica 5), zatim 3. studenoga MO Monvidal (Osnovna škola Kaštanjer) i MO Kaštanjer (Ulica Kaštanjer 8), 7. studenoga MO Veruda (Osnovna škola Veruda) i MO Nova Veruda (Ulica Vidikovac 7), 8. studenoga MO Arena (Emova 1) i MO Stari Grad (prostor ECPD, Flaciusova 18, iza Augustovog hrama) te 9. studenoga MO Vidikovac (Voltićeva ulica 1) i MO Monte Zaro (Osnovna škola Monte Zaro).

Nastavak je to prošlogodišnjih uspješno održanih susreta u mjesnim odborima te će do 9. studenoga 2022. godine gradonačelnik Zoričić sa suradnicima razgovarati s građankama i građanima svih 16 mjesnih odbora na području Pule.