Novosti

21/10/2022

Održan prijem za sportaše Kickboksing kluba Planet Sport

Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj je Komunalnoj palači 21. listopada 2022. godine primio sportaše Kickboksing kluba „Planet Sport“ iz Pule koji su ostvarili odlične rezultate na WAKO Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore u talijanskom Jesolu, predsjednicu Kluba Kristinu Džin i trenera prof. Edija Viškovića.

„Ponosni smo na vas i čestitam vam svima od srca na osvojenim medaljama, na dobrom i vrijednom radu i trudu. Nastavite tako dalje. Primjer ste svima da se sve može. Radite u školi i u sportu te pokažite drugima. Vjerujem da je poseban osjećaj nositi šahovnicu na srcu i predstavljati svoju zemlju“, rekao je sportašima gradonačelnik Filip Zoričić te im poručio da budu ponosni jer promoviraju svoj grad i svoju zemlju na najbolji mogući način.

Sportaš Ivano Čelić je osvojio zlato u light contactu i broncu u point fightu u uzrasnoj kategoriji stariji kadeti, a zapažene su rezultate ostvarili i ostali članovi kluba – članovi Hrvatske reprezentacije: Martina Grabar, Michael Stenta, Noa Jaklin, Moris Trbulin, Michael Stenta i Matan Katalinić, predvođeni trenerom prof. Edijem Viškovićem, izbornikom Hrvatske reprezentacije.

„Ovi natjecatelji su dobar primjer da sport i škola idu zajedno. Svi su vrlo dobri i odlični učenici.  Ovo je bilo dosad najjače Svjetsko juniorko prvenstvo u povijesti, gdje su kategorije bile pune s po 30-tak natjecatelja, te stoga svako od ovih osvojenih petih mjesta imaju svoju težinu. Svi su oni prvaci Hrvatske s medaljama sa svjetskog ili europskog kupa, što je velika stvar, kao i sam ulazak u hrvatsku reprezentaciju“, rekao je trener Višković te zahvalio na prijemu.

Predsjednica Kluba zahvalila se Sportskoj zajednici grada Pule koja ih podupire zadnjih pet godina, čemu u prilog govore i rezultati. Prisjetila se i ekipe koja je ostvarivala sjajne rezultate, a danas su to svi uspješni studenti na fakultetima u Hrvatskoj i u inozemstvu.

„Imamo novu generaciju koja je u kontinuitetu od mlađih uzrasta. Sve ono što je krenulo prije 20-tak godina, kulminiralo je s ekipom od prije sedam godina koja je imala svoji vrhunac od 17 do19 godina. Uvijek smo u kontinuitetu u svjetskome vrhu. Mislim da se malo koji klub u Hrvatskoj može time ponositi, a mi kao Puljani moramo zaista biti ponosni sa svime time. Pokušat ćemo nastaviti dobar kontinuitet svega onoga što već radimo“, rekla je predsjednica Kickboksing kluba „Planet Sport“ Kristina Džin.

Kickboksing kluba „Planet Sport“ osvojio je  ove godine 10 medalja sa Svjetskog kupa, 10 medalja s Europskog kupa, 6 mlađih medalja s Europskog kupa, te medalje i plasmane sa Svjetskog prvenstva. Ponosni su što ove godine imaju seniorku i seniora koji idu na Europsko prvenstvo u Antaliju za 15 dana.