Novosti

26/10/2022

Gradsko vijeće donijelo odluku o dodjeli sredstava trgovačkom društvu Pragrande

Gradsko vijeće Pule na sjednici držanoj 26. listopada 2022. godine donijelo je odluku o dodjeli financijskih sredstava trgovačkom društvu Pragrande. Riječ je o 1,6 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, izvođenje radova i stručni nadzor na sanaciji postojećeg zidanog kanala Pragrande u Puli.

„Prilikom redovne kontrole i čišćenja zidanog kanala Pragrande utvrđeno je urušavanje jednog dijela kanala kojeg je potrebno sanirati“, pojasnio je direktor trgovačkog društva Pragrande Kristijan Benčić.

Vijećnici su prihvatili Prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada za 2022. godinu, a  pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Vesna Sajić izvijestila je kako je ostvareno 212 milijuna i 680 tisuća kuna prihoda te 212 milijuna i 670 tisuća kuna rashoda.

"Od ukupnih prihoda, najviše ih je pristiglo od poreza, točnije 39,2 posto. U rashode, najviše je iznosa otišlo za zaposlene, no više od 80 posto otpada na plaće poreznih korisnika", kazala je pročelnica Sajić.

Na sjednici je jednoglasno usvojena odluka o ukidanju Upravnog odjela za opću upravu i mjesnu samoupravu Grada Pule s danom 31. prosincem 2022. godine.

„Upravni odjel za lokalnu samoupravu, Upravni odjel za financije i gospodarstvo, Upravni odjel za komunalni sustav i upravljanje imovinom i Upravni odjel za kulturu i razvoj civilnog društva, s 1. siječnjem 2023. godine, započet će s obavljanjem pojedinih poslova iz djelokruga rada ukinutog upravnog tijela te sa istim datumom preuzeti službenike, poslove, uredsku i drugu opremu kao i arhivu koja se odnosi na obavljanje poslova iz njihovog djelokruga. Na taj način se želi, poštujući načelo učinkovitosti i ekonomičnosti, postići objedinjavanje procesa međusobno povezanih aktivnosti“, obrazložila je pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

U nastavku sjednice s 18 glasova “za” i četiri “protiv” vijećnika Možemo, usvojena je odluka o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji pet zemljišta u gradskom vlasništvu, a čija vrijednost prelazi iznos od milijun kuna.