Novosti

26/10/2022

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić ugostila ravnatelje srednjih medicinskih škola Hrvatske

U srijedu, 26. listopada 2022. godine u Komunalnoj palači zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić upriličila je prijem za ravnatelje srednjih medicinskih škola Republike Hrvatske.

„Ovakvi susreti, tijekom kojih izmjenjujete primjere dobre prakse, donosite neke nove ideje i zaključke, imaju posebnu vrijednost. Ravnatelji ste medicinskih škola iz kojih izlaze generacije jedne humane profesije. U Puli imamo novu Medicinsku školu, koja je izgrađena zajedničkim sredstvima Grada Pule i Istarske županije, opremljena prema najnovijim standardima, a koja uz smjerove medicinska sestra/medicinski tehničar, primalja, fizioterapeut, od ove školske godine upisuje i po jedan razred smjera zubni tehničar“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Dodala je kako danas srednji zdravstveni kadar aktivno sudjeluje u projektima i znanstveno-istraživačkim radovima te kako je to unatrag nekoliko godina u Hrvatskoj bilo nezamislivo.

„Veliki je to iskorak za profesiju i govori u prilog činjenici da srednji zdravstveni kadar u RH ide u korak s razvojem sestrinske profesije u svijetu. Srednji zdravstveni kadar predstavlja okosnicu svakog zdravstvenog sustava“, poručila je zamjenica gradonačelnika.

Tom je prigodom goste informirala kako Medicinski fakultet u Puli ima studij sestrinstva te kako se nadamo skorom otvaranju studija medicine.

Prijemu u Komunalnoj palači prisustvovala je i ravnateljica Učeničkog doma Pula Milica Meštrović.

Ravnatelji srednjih medicinskih škole Hrvatske Komunalnu palaču posjetili su nakon radnog sastanka u srednjoj Medicinskoj školi u Puli gdje im je domaćin bio ravnatelj Ivan Žagar.