Novosti

28/10/2022

Hempel, Cenosco Croatia i Aquarium Pula dobitnici Zlatne kune HGK - ŽK Pula

U Grand Hotelu Brioni Pula 24. listopada 2022. godine HGK - Županijska komora Pula dodijelila je Zlatne kune za rezultate poslovanja u 2021. godini. Svečanoj dodjeli u ime Grada Pule prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Hempel d.o.o. iz Umaga dobitnik je Zlatne kune u kategoriji velikih trgovačkih društava, dok je u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobitnik Cenosco Croatia d.o.o. iz Pule. U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatna kuna dodijeljena je trgovačkom društvu Aquarium Pula, a nagradu je predala zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić.

U uvodnom obraćanju predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić, istaknula je kako bez dobre spone javnog i privatnog sektora u praksi, bez otvorenosti, transparentnosti i razgovora o tome što treba posložiti u planovima razvoja, potporama, uvjetima poslovanja, i radne snage koja će doći, gospodarstvo ne može planirati svoj razvoj.

Uime nagrađenih priznanja su primili Nerio Perich,član uprave u Hempelu, Vincent Langedijk, osnivač Cenosco Croatia i Milena Mičić, direktorica i vlasnica Aquarium Pula.

Hempelovi proizvodi - premazi - štite i poboljšavaju izvedbu najvrijednije imovine njihovih kupaca. Pritom iznimna organiziranost, visokostručan kadar, sustavna obrada tržišta te uvedeni standardi udovoljavaju zahtjevima i najizbirljvijih kupaca. U Hempelovom sjedištu u Umagu djeluje i Centar za istraživanje i razvoj.

Cenosco Croatia je IT kompanija koja razvija vlastite proizvode za industriju nafte i plina, osiguravajući pametna rješenja za sigurno okruženje i efikasnije poslovanje. Aquarium Pula u svojem poslovanju spaja znanost, revitalizaciju kulturno-povijesne baštine i turizam, čineći iznimnu turistički atrakciju. Najveći je akvarij u Hrvatskoj, koji već više od dvadeset godina djeluje kao jedinstveni most prirodne i kulturne baštine.

Svečanoj dodjeli Zlatnih kuna prethodnio je radni dio sjednice na kojem je bilo riječi o procesu i narednim koracima vezanim za uvođenje eura. O tome je govorio dr.sc. Zvonimir Savić, samostalni savjetnik u HGK i posebni savjetnik predsjednika Vlade RH. Uime Arena Hospitality Group d.d., članica uprave Manuela Kraljević, predstavila je poslovanje ove kompanije, posebno se osvrnuvši na trenutne aktivnosti i buduće planove razvoja, kao i primjenu digitalne tehnologije u poslovanju.