Novosti

31/10/2022

Radionica digitalne pismenosti: Pametni telefoni

Gradska knjižnica i čitaonica Pulau Čitaonici kluba umirovljenika u petak, 4. studenog 2022. organizira prvu u nizu radionica digitalne pismenosti za osobe treće životne dobi. Radionica je osmišljena kao pomoć članovima Čitaonice i ostalim umirovljenicima u rješavanju konkretnih problema pri korištenju pametni telefona. Cilj ovih radionica jepovećanje dostupnosti novih komunikacijskih tehnologija starijim osobama.

Budući da je ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena mladima, prvu radionicu osmišljena je kao susret međugeneracijske solidarnosti i razumijevanja te je nastavak programa S nonićima u Čitaonicu,kojim se želi potaknuti interakciju i zajedničko provođenje vremena umirovljenika i mlađih članova njigovih obitelji.

Radionica počinje u 13,00 sati i ne plaća se, no budući da je broj sudionika ograničen, potrebno je dolazak prijaviti osobno u Čitaonici, na tel. (052) 219 000 ili e-mailom kup@gkc-pula.hr.

"Poznavanje suvremene tehnologije postala je nužnost u svakodnevnom životu. Napredak tehnologije bio je strelovit i taj se razvoj nastavlja istom, možda još i većom brzinom. Osobama treće životne dobi tehnološke novotarije koje pomalo izbacuju iz upotrebe dosadašnje načine komunikacije, bilježenja podataka, učenja mogu djelovati zastrašujuće i zbunjujuće. Česti su upiti članova Čitaonice kluba umirovljenika Pula vezani za korištenje pametnih telefona - uređaja koji su istovremeno telefon, fotoaparat, videokamera, računalo i još štošta. Iz tog razloga odlučili smo organizirati redovne radionice digitalne pismenosti kojima želimo umirovljenicima pomoći da se s tehnologijom uhvate u koštac i učine je svojim saveznikom", naglašavaju u Knjižnici.