Novosti

31/10/2022

Polaganjem vijenaca obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana u ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine održano je tradicionalno polaganje vijenaca kod Centralnog križa na Gradskom groblju, Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa i kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku.

U ime Grada Pule na spomen obilježja vijence su položile predsjednica Gradskog vijeća Marija Marković-Nikolovski i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi, zatim pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Gordana Antić u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, u ime Istarske županije pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, izaslanstvo MORH-a, MUP-a, predstavnici Udruga proizišlih iz Domovinskog rata te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Pule.

„Kao i svake godine, na blagdane Svih svetih i Dušnog dana, prisjećamo se svih onih koji više nisu s nama. A s posebnim se poštovanjem prisjećamo hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote za suverenu i demokratsku Republiku Hrvatsku, kao i svih civilnih žrtava rata.  Njihovi izgubljeni životi obvezuju nas da nastavimo čuvati i graditi bolju i pravedniju Hrvatsku“, rekla je Gordana Antić u ime Ministarstva hrvatskih branitelja, organizatora današnjeg obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana na Gradskom groblju u Puli.

Prigodnim obraćanjem kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa obratio se Ivica Lerotić, predsjednik pulske HVIDRA-e. Minutom šutnje okupljeni su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su svoj život dali za slobodu i neovisnost Hrvatske, a blagoslov je uputio velečasni Ilija Jakovljević.

Kod Spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Titovom parku okupljenima se obratio Boris Siljan, predsjednik Udruge antifašističkih boraca Pule koji je također pozvao na minutu šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu i NOB-u.