Novosti

03/11/2022

Generalni konzul Republike Italije bio u Puli povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dana mrtvih

Povodom obilježavanja blagdan Svih svetih i Dana mrtvih 2. studenog 2022. godine generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini, počasni vicekonzul Tiziano Sošić, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul, predsjednica Udruge Talijana iz Pule i Istre (AICI) Graziella Cazzaniga Palermo i Loredana Lazarić iz Zajednice Talijana iz Pule ispred Furija Radina, zastupnika talijanske nacionalne manjine i potpredsjednika Sabora Udruge, uz ostale talijanske vjernike prisustvovali su Svetoj misi za pokojne u pulskoj Katedrali na kojoj je pjevao zbor KUD-SAC „Lino Mariani“.

Nakon mise, položili su se vijenci ispred spomen kosturnice talijanskih vojnika na Mornaričkom groblju te Gradskom groblju u Puli.

Tom je prigodom zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul rekao da moramo obilježavati i sjećati se naše prošlosti, naših pokojnika dok gledamo unaprijed i razmišljamo o pacifikaciji, mirnom suživotu naroda.

Generalni konzul Bradanini se potom vratio u Rijeku gdje je prisustvovao Svetoj misi u kripti crkve Sv. Romualda i Svih svetih te potom položio vijence na Groblju Kozala.