Novosti

04/11/2022

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić primila Eko štafetu

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić je u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića 4. studenoga 2022. godine primila Eko štafetu koju su donijeli učenici Gimnazije Pula s profesoricom Teodorom Beletić.

Učenici su donijeli poruku koja je upućena svim svjetskim čelnicima, te je pročitali ispred pulske Komunalne palače.

„Vrijeme nam istječe! Kvalitetno obrazovanje o klimi je ključno ako želimo da ljudi svih uzrasta steknu znanja i vještine neophodne za izgradnju budućnosti u kojoj svi mogu napredovati. Mlade ljude treba prepoznati kao lidere, staviti ih na čelo pregovora o klimatskim promjenama i osnažiti ih kroz obrazovanje. Pozivamo svjetske čelnike da nam pruže vještine i znanja za izgradnju održivog svijeta. Naš planet se zagrijava! Kako bi zadržali povećanje temperature do 1,5°C potrebne su nam dosljedne politike i financiranje koje će nam pomoći da postignemo nultu emisiju stakleničkih plinova i razmišljanje unaprijed. Posvećeni smo izgradnji budućnosti koja je inkluzivna i održiva za sve. Pokažite svojim djelima, a ne samo riječima, da ste i Vi posvećeni tome. Pomozite nam da to i postignemo!“, poručili su učenici.

Zamjenica gradonačelnika dala je podršku Eko školi i najdužoj štafetnoj utrci ikad dosad koja je putovala od Škotske do Egipta te borbi za očuvanje našeg planeta od klimatskih promjena.