Novosti

04/11/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima započeo s radnim sastancima u uspješnim gradovima i općinama Istre

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule Damira Prhata i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov u petak, 4. studenoga 2022. godine započeo je s održavanjem radnih sastanaka u prosperitetnim gradovima i općinama Istre kao primjerima uspješnoga rada na razini cijele Hrvatske. Danas su posjetili Općinu Bale i Grad Rovinj.

U sklopu posjeta Općini Bale načelnik Edi Pastrovicchio i suradnici govorili su o primjeru te općine te o novom pristupu vođenju lokalne samouprave koji je postavio Mon Perin naglasivši kako je izuzetno važno što je u Općini postignut konsenzus o najvažnijim pitanjima budućeg razvoja. Tom se prigodom razgovaralo i o komunalnim temama te o stambenoj i socijalnoj politici.

Predstavnici Grada Rovinja predvođeni gradonačelnikom Markom Paliagom na radnom su sastanku iznijeli primjere dobre prakse vezane uz prometna rješenja, komunalni red, primjere iz područja društvenih djelatnosti, poput pomoći marginaliziranim skupinama, subvencija za radne bilježnice i sufinanciranja prijevoza učenicima.

„Izuzetno mi je drago što smo danas imali prilike čuti primjere predivne Općine Bale i Rovinja – grada bisera. Smatram da se treba ugledati na bolje, slušati njihove uspješne primjere i primijeniti ih u Puli“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić nakon prvih radnih sastanaka.

Gradonačelnik Zoričić sa suradnicima u narednim tjednima posjetit će gradove Poreč, Novigrad, Umag i Općinu Fažana.