Novosti

07/11/2022

Poziv za sudjelovanje u community art projektu BEING A-PART

Potaknuta sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Nika Disney vodit će community art projekt Being A-Part s lokalnim pulskim stanovništvom u Puli od 14. studenog do 24. prosinca 2022.godine. Za potrebe pilot projekta traži se 8 sudionika (14+). Prijašnje iskustvo nije relevantno, kvalitete koje se traže kod sudionika su znatiželja i otvorenost za nova iskustva.

Being A-Part je community art projekt  s mladima i lokalnim stanovništvom u Puli.

Kroz proces od 6 tjedana, profesionalni umjetnici s lokalnim stanovništvom prijavljenim na projekt istražuju infrastrukturu grada i daju formu svom iskustvu kroz izvedbu/instalaciju na lokaciji koja spaja ples, parkour i vizualne umjetnosti.

"Potaknuti smo idejom eaktivizma. Cilj nam je rekonstruirati odnos s neizvjesnošću u nešto pozitivno: poticanje istraživanja nepoznatog", poručuju organizatori.

Being A-Part dovodi izvođača u dinamičnu interakciju s okolišem te ga stavlja u poziciju otkrivanja novoga svakim korakom i svakom izvedbom. Krećemo uvijek iz iste točke, ali svaki put dođemo do novog raspleta. Htjeli bi stvoriti simulaciju koja podsjeća na životni rizik i  neizvjesnost te integrira zadatke i igre koristeći infrastrukturu grada.

Naš cilj je izgraditi performativni set kroz koncepte kao što su stvaranje i rješavanje neizvjesnosti, igre, crtanje, istraživanje vanjskog i unutarnjeg fokusa, sloboda i tjeskoba te istražiti rezultat na različitim vanjskim lokacijama.

Mole se zainteresirani da se jave na mail adresu disneynika@gmail.com sa svojim podacima i kratkim tekstom motivacije.

Trajanje procesa izrade: 6 tjedana (2 dana tjedno)

Potrebno je potvrditi dostupnost u spomenutom periodu:

19.11.-24.12.2022.

Subota 10:00-12:15

Nedjelja 10:00 -14:00

Projekt se odvija na otvorenom i probe se mijenjaju jedino u slučaju kiše.

Autorica, voditeljica projekta, koreografija: Nika Disney

Parkour, koautor: Flynn Disney

Set design, koautorica: Liberta Misan