Novosti

08/11/2022

Navijačka zona na Karolini: Puležani i Puležanke, bodrite „vatrene“ uz veliki LED ekran

Ponukani ranijim odličnim reakcijama i velikim odazivom građana Pule. a samim time i ogromnom promocijom grada za vrijeme javnih prijenosa utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na velikom ekranu za vrijeme Svjetskog prvenstva u Brazilu (2014.), Europskog prvenstva u Francuskoj (2016.) te Svjetskog prvenstva u Rusiji (2018.), Grad Pula i ove će godine svojim sugrađanima i gostima grada ponuditi jednu od najatraktivnijih lokacija za praćenje utakmica „vatrenih“ na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Katar.

Zbog održavanja manifestacije „Advent u Puli“, pulsko navijačko središte bit će pulska Karolina, u podnožju pulske Arene tako da će Puljani ponovno imati izvrsnu lokaciju za praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na SP-u. Puljani i gosti moći će susrete pratiti putem velikog LED ekrana veličine 4,5 x 2,5 metra, uz popratni glazbeni program.

„Pozivam sve građanke i građane Pule da se kao i za vrijeme prijašnjih velikih natjecanja okupimo u našoj gradskoj navijačkoj zoni te u dobrom raspoloženju bodrimo naše nogometaše. Već smo više puta pokazali koliko navijačko srce imamo, dosadašnja organizacija bila je izvrsna, navijanje na zavidnoj razini i vjerujem da će tako biti i sada. Poslali smo puno puta izvrsne slike iz Hrvatske u svijet i ne sumnjam da ćemo ovaj navijački dio posla i ovaj put odraditi kako treba“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ovogodišnje 22. izdanje Svjetskog nogometnog prvenstva održat će se od 20. studenoga do 18. prosinca.Hrvatska reprezentacija svoju prvu utakmicu igra u srijedu, 23. studenoga od 11,00 sati  ujutro po našem vremenu, a prvi protivnik Hrvatske je Maroko. Drugu utakmicu na SP-u Hrvatska igra protiv Kanade u nedjelju, 27. studenoga od 17,00 sati,  dok treći susret u skupini F Hrvatska igra protiv Belgije u četvrtak, 1. prosinca od 16,00 sati.

U slučaju prolaska skupine prenosit će se i ostale utakmice u kojima igraju „vatreni“.

„Vjerujem da će prijenosi, kao i uvijek do sada, biti zanimljivi ne samo našim sugrađanima, već i gostima našega grada. Uostalom, slika Arene prije četiri godine, kada je finale SP-a u Rusiji između Francuske i Hrvatske pratilo gotovo 14 tisuća gledatelja, obišla je cijeli svijet te je s pravom rečeno da je to bilo „drugo najbolje mjesto za gledanje finala“, izjavio je inicijator projekta, novinar Hine Daniel Sponza koji je pozvao sve ljubitelje nogometa da dođu u što većem broju na Karolinu i time postanu dio velikog nogometnog spektakla.