Novosti

08/11/2022

Okrugli stol “Promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i članova obitelji te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu“

U sklopu provedbe projekta Rana podrška i rehabilitacija djeci s razvojnim rizicima i teškoćama u razvoju „Zajedno rastimo sigurnije“, Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula u srijedu, 9. studenoga 2022. u 13,00 sati na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”organizira okrugli stol na temu “Promicanje prava djece s teškoćama u razvoju i članova obitelji te njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu“.

Uvodno predstavljanje projekta „Zajedno rastimo sigurnije“ održat će ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula Loretta Morosin, prezentaciju realiziranih aktivnosti održat će psihologinje DCZR Veruda Pula Valentina Butković i Iva Gortan, događaj će moderirati Iva Lanča Joldić, koordinatorica za programe i projekte u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, a u raspravi okruglog stola sudjelovat će predstavnici Grada Pule, DCZR Veruda Pula i predškolskih ustanova koje su prošle ciklus edukativnih radionica iz dječjih vrtića Sunce Fažana, Tratinčica Barban i Bubamara Ližnjan.

Nakon prezentacije i rasprave predviđeno je uključivanje publike kao i poticanje šire rasprave na temu potreba i problema djece predškolske dobi s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji s Urbanog područja Pula.

Cilj okruglog stola je povećanje vidljivosti i podizanje svijesti javnosti o potrebama pružanja podrške procesu, a predviđeno trajanje je 2 sata.