Novosti

09/11/2022

Korejska delegacija iz Jeju Tourism Association u posjetu Gradu Puli

Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi primili su 9. studenoga 2022. godine korejsku delegaciju iz Jeju Tourism Association (JTA) koja je u trodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Gradonačelnik je tom prigodom korejskoj delegaciji izrazio dobrodošlicu u Pulu te zahvalio na posjetu, dok je pročelnica Anja Ademi informirala delegaciju kako Grad Pula već surađuje s korejskom gradom Pyeongtaekom, čija je delegacija ove godine bila na obilježavanju Dana Grada Pule. Pročelnica Ademi dodala je i da je pokrenuta inicijativa za potpisivanje Sporazuma o prijateljstvu Pyeongtaeka i Pule za razvoj suradnje.

Predstavnici Jeju Tourism Association predstavili su Zajednicu koja postoji već 60 godina, njihove ciljeve i buduće planove. Izrazili su zadovoljstvo što mogu predstaviti Jeju, ljepote destinacije i mogućnosti koje pruža njihova regija, ujedno najavivši kako će želju za intenzivnijom suradnjom između dvaju gradova, ali i Istarskom županijom, realizirati kroz konkretne projekte na području turizma, kulture i gastronomije.