Novosti

10/11/2022

Održan 16. Simpozij distrofičara Istre

U Hotelu Park Plaza Histria 9. studenoga 2022. godine održan je 16. Simpozij distrofičara Istre pod nazivom Što nakon?.Na simpoziju su u ime Grada Pule sudjelovale zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića te dala je podršku održavanju simpozija, istaknuvši da će Grada Pula i dalje financijski pomagati ovakve simpozije i skrbiti o potrebitima.

Na simpoziju se progovaralo o problemima, izazovima, potrebama, specifičnostima, dijagnozama i rehabilitaciji distrofičara. Sudionici Simpozija bili su oboljeli članovi, predstavnici lokalne i područne uprave i samouprave, predstavnici javnih ustanova, predstavnici zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi i Domova zdravlja.

Društvo distrofičara Istre svojim je radom kroz niz godina pokazalo jedan nivo kvalitete i prepoznatljivosti kroz razne uspješne projekte i aktivnosti. Pružana je pomoć kod osiguravanja odgovarajućeg smještaja, pružena je materijalna i financijska pomoć članovima slabijeg imovinskog stanja, senzibilizirana je javnost za potrebe oboljelih od mišićne distrofije i neuromuskularnih bolesti, uklanjane su arhitektonske barijere i povećana je mobilnost članova.