Novosti

11/11/2022

Pula Herculanea pokrenula edukaciju u cilju poticanja i nagrađivanja korisnika koji recikliraju i ispravno selektiraju otpad

Kako bi potaknuli građane da ispravno selektiraju otpad i povećaju recikliranje Pula Herculanea pokrenula je inovativne edukacije.

Početkom srpnja 2022. Pula Herculanea započela je primjenu novog cjenika za uslugu odvoza otpada kojeg obavlja na području Grada Pule te Općina Barban, Fažana, Ližnjan, Marčana i Svetvinčenat. Navedena aktivnost provedena je sukladno obavezama Zakona o gospodarenju otpada, te je usmjerena povećanju selektivnog odlaganja otpada i smanjenju količina miješanog komunalnog otpada u cilju zaštite okoliša i održivosti cjelokupnog sustava upravljanja otpadom.

Cjenik je napravljen na način da potiče i nagrađuje one koji recikliraju i ispravno selektiraju otpad. Tako će fiksni dio računa biti moguće smanjiti kroz korištenje reciklažnih dvorišta i polaganjem edukacija.

Za korištenje usluga reciklažnog dvorišta u Puli, Marčani i Fažani predviđen je obračun popusta u iznosu od 3,00 kune za svaki mjesec u kojem je korisnik koristio ovu uslugu. Nakon odrađene edukacije, svaki će korisnik polaganjem na kvartalnoj bazi imati priliku osigurati dodatni popust u iznosu od 3,00 kune.

Edukativni materijal dostupan je na poveznici https://herculanea.hr/projekti/Raspored_odvoza/Raspored_odvoza_i_upute_Pula_1-6_2022.pdf , a upitnik na poveznici https://forms.gle/aQyKGN8gBhtedev1A, kao i u upravnoj zgradi Pula Herculanee d.o.o. na adresi Trg 1. istarske brigade 14.