Novosti

14/11/2022

U Puli održani 8. Susreti Bošnjaka jugoistočne Europe

Proteklog su se vikenda u Domu hrvatskih branitelja u Puli održali 8. Susreti Bošnjaka jugoistočne Europe. Susretima se u ime Grada Pule odazvao Gradonačelnik Filip Zoričić, koji je pozdravio prisutne te im zaželio srdačnu dobrodošlicu u Pulu.

Glavnina događaja održala se u subotu, 12. studenoga 2022. godine u Domu hrvatskih branitelja. Susreti su započeli Okruglim stolom o temi položaja Bošnjaka u susjednim državama. Raspravljalo se koliko su Bošnjaci u okruženju zastupljeni kada je riječ o kulturološkom, nacionalnom, vjerskom i političkom pitanju. Nakon Okruglog stola odigrana je predstava Nisam prijavilaDečjeg centra Zaječar iz Srbije - Erasmus projekt Europske unije u sklopu kojeg se mladi educiraju o rodnoj ravnopravnosti, građanskim slobodama, nenasilju nad ženama i djecom te vršnjačkom nasilju. Predstava je  nastala u suradnji s KUD-om „Šarski behar“ iz Prizrena.

U kulturno – umjetničkom dijelu programa sudjelovali su KUD „Neretva“ iz Jablanice, kosovski pjevač Anel Rustemi iz Prizrena i umjetnik Aid Rifatbegović iz Sarajeva.