Novosti

16/11/2022

Zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić ugostila učenike u sklopu nastave građanskog odgoja

Učenici petih razreda Osnovne škole Veruda Pula koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje (GOO), u pratnji profesora geografije Ivana Gambirože, u srijedu, 16. studenoga 2022. godine posjetili su Komunalnu palaču i tom ih je prigodom ugostila zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.  

„Posebno mi je zadovoljstvo ugostiti vas danas znajući da ste od ove školske godine izabrali građanski odgoj kao izvannastavnu aktivnost. U sklopu ovoga predmeta obrađujete niz zanimljivih tema od toga kako funkcionira lokalna zajednica, kako funkcionira država, društveno odgovorno ponašanje, teme vezane uz obitelj, ekološke teme, volontiranje, uključenost u lokalnu zajednicu. Vjerujem da vam je predmet zanimljiv i da ćete još puno toga naučiti“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Budući da je politička dimenzija dio tema nastave Građanskog odgoja i obrazovanja, na ovaj način učenici su imali priliku dobiti uvid u način funkcioniranja i upravljanja Gradom.

„Cilj razumijevanja političke dimenzije je da učenici kroz nju uče kako se u društvu donose odluke, zakoni i drugi propisi. Osim toga, moći će razumjeti tko se uključuje u taj proces i na koji način, što možemo učiniti da bismo sudjelovali u tim procesima te kako je ustrojena državna uprava, a kako lokalna i županijska samouprava“, pojasnio je profesor Gambiroža.

Uz zamjenicu gradonačelnika Ivonu Močenić na prijemu je sudjelovala i pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović.

Grad Pula od ove školske godine uveo je Građanski odgoj i obrazovanje u sve pulske osnovne škole za što su u proračunu osigurana sredstva za udžbenike u iznosu od gotovo 223 tisuće kuna te je provedena i edukacija za nastavnike koji provode građanski odgoj.