Novosti

18/11/2022

Kada je riječ o pravima djece, budimo jedan tim – za svako dijete!

U nedjelju, 20. studenoga obilježava se Svjetski dan djece. Kao društvo obavezali smo se jamčiti svakom djetetu univerzalne standarde opisane u Konvenciji o pravima djeteta. Za svako dijete želimo jednake prilike. Obrazovanje za svako dijete, mentalno zdravlje za svako dijete, mir za svako dijete, jednakost za svako dijete. Budimo dio istog tima jer svi možemo pružiti podršku. Kada je riječ o pravima djece, svi smo jedan tim!

Od klimatskih promjena, obrazovanja i mentalnog zdravlja do iskorjenjivanja rasizma i diskriminacije, djeca i mladi dižu svoj glas o pitanjima koja su važna za njihovu generaciju i pozivaju odrasle na stvaranje bolje budućnosti.

Djeca i mladi diljem svijeta poručuju: Dosta je podjela! Zaustavimo diskriminaciju! Želimo mir i jednakost – za svako dijete!

Mentalno zdravlje = zdravlje!

44 tisuće adolescenata u Hrvatskoj ima problema s mentalnim zdravljem. Mnoga djeca i mladi bore se problemima mentalnog zdravlja u tišini, obeshrabreni stigmama i nerazumijevanjem.

Mentalno zdravlje djece i mladihje važno – saznajte kako ih možemo podržati i olakšati im odrastanje!

Svako dijete i mlada osoba, bez obzira gdje živi, ima pravo na pravovremenu podršku, zaštitu i skrb o mentalnom zdravlju, a odgovornost je odraslih djeci i mladima ponuditi podršku, razumijevanje i sigurnost te im pomoći da osjete da nisu sami.

Pridružite se UNICEF-ovom timu jer svi zajedno sanjamo isti san. NAVIJAJTE S UNICEF-omza djecu svijeta i Hrvatske! Pogledajte video “NAVIJAJTE S NAMA ZA SVAKO DIJETE”Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, kao i globalni UNICEF-ov video One team for children's rightsi pridružite se inicijativi za djecu i mlade.