Novosti

21/11/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić primio djelatnike Aquariuma

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 21. studenoga 2022. godine djelatnike Aquariuma Pula povodom osvajanja plakete Zlatna kuna, koju im je dodijelila Hrvatska gospodarska komora za rezultate poslovanja u 2021. godini u kategoriji malih trgovačkih društava.

„Čestitam vam na nagradi. To je zaista veliko priznanje. Nagrada je plod rada svih vas. Na ponos ste gradu. Čuvate baštinu i identitet grada, čuvate znanost. Zajedničkim ste se snagama tima,  konstantnim ulaganjima i odricanjima popeli na sam vrh te uspješno realizirali brojne projekte. Aquarium je prava gradska priča. Vi ste prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj, akvarij je postao prepoznat kao edukativno i znanstveno središte. Ostavili ste jednu trajnu vrijednost svojim radom“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić te dao podršku Grada Pule u daljnjem radu Aquariuma.

„Ponosna sam na nas i cijeli naš tim. Težimo izvrsnosti. U 2022. godini smo za 65 posto bolji od 2021. godine koja je bila naša najbolja godina. Imamo puno planova za 2023. godinu. Završit ćemo neke velike projekte. Završava se oporavilište za gmazove. Napravit ćemo veliku izložbu. Planiramo odvojiti akvarij u tri teme: Tropi, Mediteran i Fort, navela je neke od planova vlasnica i osnivačica Aquariuma Milena Mičić.

Aquarium Pula najveći je akvarij u Hrvatskoj koji je smješten u starim austro-ugarskim fortifikacijama - utvrdi Verudela i bateriji San Giovanni, gdje se već više od 22 godine ističe jedinstven spoj prirodne i kulturne baštine. Trenutno zapošljava 35 djelatnika, a namjera im je zaposliti još mladih stručnjaka.