Novosti

25/11/2022

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek na radnom sastanku u Puli s gradonačelnikom Filipom Zoričićem

Na inicijativu Grada Pule u petak, 25. studenoga 2022. godine u Komunalnoj palači održan je radni sastanak ministrice kulture i medija RH Nine Obuljen Koržinek i gradonačelnika Pule Filipa Zoričića te njegovih suradnika.

„Izuzetno nam je važno što ste se odazvali našem prijedlogu za održavanjem radnog sastanka u Puli, imamo mnogo zajedničkih tema za razgovor i drago mi je da ste i sada pokazali spremnost za dijalog. Pred nama je 70. Pulski filmski festival, a kao Grad pripremamo čitav niz projekata oko kojih je neophodna suradnja s nadležnim Konzervatorskim odjelom u Puli te smo smatrali da su to važne teme za današnji razgovor“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek„Meni kazala je kako iz razgovora s gradonačelnikom, ali i iz nekih ranijih razgovora, osjeća da je potrebno dodatno približavanje Festivala očekivanjima i mogućnostima današnjih stanovnika Pule „jer ga građani moraju osjećati svojim“.

Govoreći o važnosti 70. obljetnice Festivala, dodala je da je bitno definirati njegov identitet za budućnost.

„Međunarodni koncept koji ima Pula Film Festival građani i publika cijene te se nadam da će njegova 70. obljetnica imati segment koji će Festival, ali i Grad, podići na još višu razinu. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske dat će svoju podršku kroz sve ideje i prostore koje ima na raspolaganju“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.  

Na radnom sastanku detaljnije o planovima za obilježavanje 70. obljetnice Festivala izvijestila je ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Tanja Miličić.

„Javna ustanova Pula Film Festival, a u suradnji s umjetničkim ravnateljem Pulskog filmskog festivala Danijelom Pekom, priprema čitav niz filmskih i drugih aktivnosti u Puli i šire ususret 70. Pulskom filmskom festivalu te naposljetku njegovom obilježavanju u srpnju 2023. godine. Osjećamo veliku odgovornost i čast što upravo mi imamo priliku voditi Festival u tako velikom i svečanom trenutku“, naglasila je ravnateljica Miličić.

U nastavku sastanka o strateškim projektima govorila je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Na radnom sastanku u Puli sudjelovali su i Ana Perišić Mijić iz Kabineta ministrice, zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, pročelnica Upravnog odjela  za kulturu i razvoj civilnog društva Emina Popović Sterpin, umjetnički ravnatelj Javne ustanove Pula Film Festival Danijel Pek, pročelnica Konzervatorskog odjela u Puli Lorella Limoncin Totth i Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.