Novosti

01/12/2022

Obilježena 40. godišnjica postojanja Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc 1. prosinca 2022. godine obilježena je 40. obljetnica osnutka Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Južne Istre, te ujedno Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Obljetnica se proslavila se uz članove društva, obitelji, prijatelje i donatore.

Svečanoj obljetnici se u ime Grada Pule odazvala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koja je pozdravila prisutne u ime Grada Pula i gradonačelnika Filipa Zoričića. Čestitala je Društvu 40. obljetnicu postojanja i zaželjela još puno uspješnog rada. Naglasila je da je Grad Pula uz Društvo te da se mogu uvijek obratiti za pomoć.

Tom se prigodom javnosti svečano predstavilo i kombi vozilo u potpunosti prilagođeno za prijevoz osoba smanjene pokretljivosti. Radi se o vozilu kojim, uz prijevoz osoba koje se kreću invalidskim kolicima, može upravljati osoba s invaliditetom s oštećenjem donjih ekstremiteta te samostalno prevoziti drugu osobu s invaliditetom. Nakon višegodišnjeg prikupljanja donacija vozilo je nabavljeno u travnju 2021. godine, no uslijed pandemije i obveza nije bilo prilike predstaviti ga široj javnosti. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre se ujedno zahvalilo onima koji su svojim donacijama pridonijeli nabavi uručivanjem zahvalnica.